Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 13. juni 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 182 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S).

 

 

 

Spørgsmål nr. 182:

”For perioden 1. maj 2007 til 24. oktober 2007 ønskes oversendt kopi af ministerens såkaldte særlige rådgivere og andre ansatte embedsmænd breve- og email-korrespondance, der vedrører forberedelse til folketingsvalg, afholdelse og forberedelse af valgmøder og andre valgrelaterede aktiviteter, herunder eksempelvis kontakt med ministerens valgkreds, ministerens partisekretariat/partiorganisation og øvrige bidragsydelser til ministerens valgkampsforberedelser og aktiviteter.”

 

 

 

Endeligt svar:

Jeg har – i lighed med statsministeren, jf. statsministerens svar af 27. juni 2008 på spørgsmål nr. 176 stillet af Det Politisk-Økonomiske Udvalg – forstået spørgsmålet således, at der for perioden 1. maj 2007 til 24. oktober 2007, hvor der blev udskrevet folketingsvalg, ønskes oversendt en kopi af min særlige rådgivers og andre embedsmænds eventuelle brev- og e-mailkorrespondance, der vedrører forberedelse til valgkampen.

 

Statsministeren har i sit svar redegjort for de rammer, der gælder for den særlige rådgivers arbejde og forholdet offentlighedsloven, samt hvilke principielle grunde der ligger til grund for at statsministeren ikke ønsker at udlevere materiale, som den særlige rådgiver måtte have modtaget eller udarbejdet vedrørende forberedelsen af valgkampen.

 

For så vidt angår den særlige rådgiver kan jeg oplyse, at jeg deler den principielle opfattelse af sagen, som statsministeren giver udtryk for i sit svar, og at jeg derfor ikke ønsker at udlevere materiale, som den særlige rådgiver måtte have modtaget eller udarbejdet vedrørende forberedelsen af valgkampen.

 

Jeg skal ligeledes understrege, at det er en meget begrænset del af den særlige rådgivers tid, der har tilknytning til mit partiarbejde.

 

For så vidt angår almindeligt ansatte embedsmænd, kan jeg oplyse, at jeg – i overensstemmelse med de rammer, der gælder for det almindelige embedsværk, ikke har modtaget rådgivning eller bistand fra almindeligt ansatte embedsmænd vedrørende forberedelse af valgkampen.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen