Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 13. juni 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 177 og 178 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Skau Björnsson (S).

 

 

Spørgsmål nr. 177:

”Ministeren bedes oplyse de totale omkostninger til udvikling, drift,

vedligeholdelse og eventuelt andre udgifter, der er relateret til kampagnen

www.mitansvar.dk, samt oplyse hvor mange unikke brugere, der har været

inden på hjemmesiden. Mener ministeren, det er fornuftig brug af

skatteborgernes penge?”

 

Spørgsmål nr. 178:

”Mener ministeren, det er rimeligt, at de danske skatteydere skal betale for

hjemmesiden www.mitansvar.dk?”

 

 

Endeligt svar på spørgsmål 177:

Formålet med kampagnen om det personlige ansvar er at skabe en åben, bred og fordomsfri debat om grænsen mellem det offentliges og den enkelte borgers ansvar. At finde balancen mellem ret og pligt er helt fundamental for at sikre et velfungerende velfærdssamfund, og derfor glæder det mig også, at så mange – uanset baggrund, uddannelse, branche, politisk tilhørsforhold mv. – deltager i debatten. Det gælder både i pressen og på hjemmesiden www.mitansvar.dk.

 

På www.mitansvar.dk har borgerne fået mulighed for dels at debattere med hinanden, dels at kommentere og kritisere ministrenes holdninger. Internettet er et oplagt medie til en sådan fri udveksling af meninger, og det er derfor regeringens opfattelse, at hjemmesiden indgår i en god demokratisk tradition. På www.mitansvar.dk får borgere og politikere mulighed for at mødes i en samfundsmæssig relevant debat.

                     

Udgifterne til etablering, drift og vedligeholdelse af hjemmesiden har været ca. 600.000 kr. ex. moms. Hertil kommer udgifter til domæneregistrering på 3.268 kr. inkl. moms. og udgifter til annoncering for hjemmesiden på 130.000 kr. ex. moms.

 

Jeg har fået oplyst, at der den 27. juni 2008 har været 8614 unikke besøgende på hjemmesiden www.mitansvar.dk. Det totale besøgstal er den 27. juni 2008 opgjort til 12.060.

 

Debatten blev skudt i gang af en konference den 19. maj 2008 i Bella Center. Konferencen var for alle. Som oplægsholdere og debattører deltog oppositionspolitikere og andre meningsdannere med meget forskellige holdninger til og vinkler på det personlige ansvar. På konferencen blev debatteret vigtige emner som klima og bæredygtighed, virksomhedernes sociale ansvar, kultur, samt social og sundhed.

 

Der var godt 300 deltagere på konferencen, og både op til og efter konferencen har der været god debat i medierne om det personlige ansvar.

 

Udgifterne til konferencen samt annoncering for den har været ca. 1,2 mio. kr.

 

Hertil kommer de ressourcer, som embedsværket har brugt på kampagnen. Det er ikke muligt at opgøre dette.

 

Der er min opfattelse, at kampagnen har ramt lige ned i noget af det, der optager befolkningen, og at regeringen med konferencen og hjemmesiden har fået sat fokus på, hvilke forventninger, der er til en velfærdsstat som vores. Jeg mener derfor, at skatteyderne i høj grad har fået noget for deres skatteydelse.

 

Endeligt svar på spørgsmål 178:

Der henvises til svaret på spørgsmål 177.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen