Minister for ligestilling - Ligestillingsafdelingen

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 3311

Fax. 3391 3115

E-mail [email protected]

 

GFS/ J.nr. 2008-812

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

 

 

 

Dato: 14. februar 2008

 

 

Under henvisning til Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg brev af 23. januar 2008 følger hermed minister for ligestillings endelige svar på spørgsmål nr. 17 (PØU Alm. del).

 

­

 

Spørgsmål nr. 17:

 

”Ministeren bedes komme med en konkret vurdering af en begrundelse fra

branchen for bygge og anlæg, der begrænser sig til at afvise at kunne finde en tilstrækkelig kvalificeret kvinde i Nordjylland til at varetage opgaven. Er det ministerens vurdering, at ligestillingslovens § 10 a er et tilstrækkeligt redskab til at sikre fremme af ligestilling, hvis organisationer kan omgå lovens krav ved blot at afvise, at man ikke har kunnet finde en tilstrækkelig kvalificeret kvinde til opgaven efter man er blevet gjort opmærksom på, at det faktisk var et lovkrav, jfr. vedlagte mail fra Dansk Byggeri.”

 

 

 

Svar:

 

Jeg kan ikke gå ind i en konkret vurdering af en indstilling fra en organisation til et regionsråd. Regionsrådet har en forpligtelse til at handle efter loven som alle andre, dvs. rådet skal træffe en beslutning på sagligt grundlag.

                      

Jeg finder, at den nuværende lovgivning er fornuftigt skruet sammen. Jeg vil dog tage kontakt til Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for at se på, hvordan vi kan understøtte kommuner og regioner i praksis, så intentionerne med loven bliver fulgt.

 

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/  Mette Seneca Kløve