Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 26. maj 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 142 (alm. del), som hermed besvares.

 

 

Spørgsmål nr. 142:

”Har ministeren haft ministerchauffører, som ikke har overholdt 11 timers-reglen?”

 

 

Endeligt svar:

Som nævnt i besvarelsen af spørgsmål nr. 141 (alm. del) fra Det Politisk-Økonomiske Udvalg føres der ikke kørebog for ministerbilen.

 

Efter Arbejdsmiljølovens §50 skal arbejdet tilrettelægges således, at de ansatte får en hvileperiode på mindst 11 timer inden for hver periode på 24 timer. Der kan ske fravigelse, hvis betingelserne i loven eller den tilhørende bekendtgørelse om hvileperiode og fridøgn herfor er opfyldt.

 

Beskæftigelsesministeriet har på denne baggrund 2 ministerchauffører ansat, der i samarbejde tilrettelægger kørslen således, at 11 timers reglen kan overholdes. Ministerchaufførerne kører således efter et ugeskema, hvor dagene er fordelt til den enkelte chauffør, men hvor der er fleksibilitet til at bytte vagter indbyrdes, hvis ministerens kørselsbehov ændres, og det er nødvendigt bl.a. under hensyn til overholdelsen af 11 timers-reglen. Der er dog tilfælde, hvor 11 timers-reglen ikke er overholdt.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen