Dato:            13. juni 2008

Kontor:        Sekretariatet

J.nr.:              2008-0399-213

Sagsbeh.:     KRL

Fil-navn:      Besvarelse af spm 123

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 123 (Alm. del), som Det Politisk-Økonomiske Udvalg har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 21. maj 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S)

 

Spørgsmål 123:

"Ministeren bedes fremsende en opgørelse over det samlede antal medarbejdere i 2008, der har arbejdsopgaver relateret til intern og ekstern kommunikation, kommunikationsrådgivning, presse og medier, herunder studentermedarbejdere, pressemedarbejdere, pressekonsulenter, pressechefer, kommunikationsmedarbejdere, kommunikationskonsulenter, kommunikationschefer og særlige rådgivere, fordelt på hver enkelt styrelse og institution i ministeriet samt inddelt i stillingskategori"

 

 

Svar:

I nedenstående tabel, bilag 1, er det opgjort (pr. 31. maj 2008) hvor mange årsværk, der er i 2008 er beskæftiget med opgaver indenfor intern og ekstern kommunikation, kommunikationsrådgivning, presse og medier. Opgørelsen er fordelt på Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses departement, Sundhedsstyrelsen, Lægemiddelstyrelsen, Statens Seruminstitut, Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (ViFAB) og Det Etiske Råd samt inddelt i stillingskategori.

 

Det Etiske Råd har, udover den ene medarbejder der er nævnt i bilag 1, oplyst departementet, at de har en omfattende ekstern formidling samt kontakt til presse og medier, der varetages i fællesskab af medarbejdere ansat i rådets sekretariat.

 

Patientklagenævnet, Kennedycentret, Den Central Videnskabsetiske Komité, Patientskadeankenævnet og Motions- og Ernærningsrådet har oplyst overfor departementet, at der i 2008 ikke er ansat medarbejdere til at varetage opgaver relateret til intern og ekstern kommunikation, kommunikationsrådgivning, presse og medier. Institutionerne har samtidig oplyst, at de få opgaver relateret til intern og ekstern kommunikation, kommunikationsrådgivning, presse og medier varetages af øvrige medarbejdere afhængigt af den konkrete sag.


Bilag 1.

 

Antal årsværk i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse der i 2008 har arbejdsopgaver relateret til intern og ekstern kommunikation, kommunikationsrådgivning, presse og medier (opgjort pr. 31. maj 2008)

 

 

Departementet

Sundhedsstyrelsen

Lægemiddelstyrelsen

Statens Seruminstitut

ViFAB

Det Etiske RÃ¥d

 

Antal årsværk

Antal årsværk

Antal årsværk

Antal årsværk

Antal årsværk

Antal årsværk

Student

 

 

0,9

 

 

 

HK

0,75

0,2

 

1

 

 

Fuldmægtig

1,5

1,8

1

1,1

1,1

1

Kommunikationsmedarbejder

 

 

4

 

 

 

Presse/kommunikationschef

 

2

0,8

 

 

 

Kontorchef

0,5

 

0,5

 

 

 

Andet

0,5

0,5

0,8

1

 

 

I alt

3,25

4,5

7,93

3,1

1,1

1