Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

 

København, den 5. juni 2008

Sagsnr.: 12127

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg har i skrivelse af 21. maj 2008 (PØU alm. del - spørgsmål nr. 117), udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

 

Spørgsmål 117:

”Ministeren bedes fremsende en opgørelse over det samlede antal medarbejdere

i 2008, der har arbejdsopgaver relateret til intern og ekstern kommunikation,

kommunikationsrådgivning, presse og medier, herunder studentermedarbejdere,

pressemedarbejdere, pressekonsulenter, pressechefer, kommunikationsmedarbejdere, kommunikationskonsulenter, kommunikationschefer og særlige rådgivere, fordelt på hver enkelt styrelse og institution i ministeriet samt inddelt i stillingskategori.”

 

Svar:

En tabel, der viser Fødevareministeriets samlede antal medarbejdere og årsværk med kommunikationsrelaterede opgaver i 2008 fordelt på stillingskategorier og institutioner, vises nedenfor:

 

FVM - i alt 2008

 

 

 

 

 

 

 

Institutioner

 Fødevareministeiets Fælles Kommunikationsenhed

 
Departementet/Mini.sekr.

Fødevarestyrelsen

Fiskeridirektoratet

Stillingskategori

Medarbejdere

Årsværk

Medarbejdere

Årsværk

Medarbejdere

Årsværk

Medarbejdere

Årsværk

Presse - eller kommunikationschef

1

1

 

 

1

1

 

 

Særlig rådgiver

 

 

1

1

 

 

 

 

Pressesekretær

 

 

2

2

 

 

 

 

Presse- eller komm.medarb.

17

17

1

0,13

7

5

1

0,25

Student

3

0,75

2

0,43

 

 

 

 

Sekretær

1

1

 

 

 

 

 

 

I alt for institutionen

22

19,75

6

3,56

8

6

1

0,25

Fødevareministeriet i alt

37

29,56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fødevareministeriet etablerede 1. januar 2007 en kommunikationsenhed, Fødevareministeriets Fælles Kommunikationsenhed, der er fælles for hele ministerområdet. Enheden forestår løbende kommunikationsmæssig sparring og rådgivning af fagkontorer og ledelse i hele koncernen bl.a. i forbindelse med nye love og bekendtgørelser, enheden bistår departementet og direktoraterne med pressearbejde samt varetager presseovervågning og håndtering af nyhedsabonnementer. Derudover udgiver enheden personaleblade og understøtter intern kommunikation. Enheden forestår drift af Intranet, Extranet og hjemmesider. Til løsning af disse kommunikationsopgaver, herunder web-opgaver anvendes fortrinsvis medarbejdere, der i tabellen er anført under stillingskategorien ”presse- og kommunikationsmed-arbejdere”.

 

Fødevarestyrelsen, som efter ressortomlægningen i november 2007 er en institution under Fødevareministeriet, har derudover ansat egne kommunikationsmedarbejdere i et Kommunikationssekretariat.

 

Direktoratet for FødevareErhverv og Plantedirektoratet har ikke i 2008 ansat egne kommunikationsmedarbejdere, men har anvendt de medarbejdere, der er ansat i den fælles kommunikationsenhed.

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

 

/ Lene Broberg