Folketingets Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

Det Politisk-Økonomiske Udvalget har i brev af 21. maj 2008 stillet følgende spørgsmål nr. 100 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Morten Bødskov (S).

 

 

Spørgsmål nr. 100:

” Ministeren bedes fremsende en opgørelse over de samlede udgifter til medarbejdere i 2007, der havde arbejdsopgaver relateret til intern og ekstern kommunikation, kommunikationsrådgivning, presse og medier, herunder studentermedarbejdere, pressemedarbejdere, pressekonsulenter, pressechefer, kommunikationsmedarbejdere, kommunikationskonsulenter, kommunikationschefer og særlige rådgivere, fordelt på hver enkelt styrelse og institution i ministeriet samt inddelt i stillingskategori.”

 

 

Endeligt svar:

Beskæftigelsesministeriet havde i 2007 samlede udgifter på 11,23 mio. kr. til medarbejdere, der havde arbejdsopgaver relateret til intern og ekstern kommunikation m.m.

 

For en specificeret opgørelse over udgifter til medarbejdere, fordelt på de enkelte enheder og stillingskategorier henvises til vedlagte bilag.

 

Kommunikationschefstillingen i departementet blev oprettet i marts 2008, hvorfor der ingen udgifter er registreret i 2007.

 

Kommunikationsmedarbejderstillingen i Arbejdsskadestyrelsen blev først oprettet i 2008, hvorfor der ikke var udgifter til denne stilling i 2007. Udgiften til studentermedarbejdere i Arbejdsskadestyrelsen er et udtryk for, at Arbejdsskadestyrelsen havde en journalistpraktikant ansat på fuld tid i en måned.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen