J.nr. SNS-301-00155

 

Den 4. februar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 97 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

SpørgsmÃ¥l     

Vil ministeren i benægtende fald fremkomme med en vurdering af, om det ville gøre det nemmere for Skov- og Naturstyrelsen at foretage stikprøvekontrol af opstillede fælders lovlighed (konstruktion) samt, om det kunne tænkes, at begrænse antallet af ulovligt anvendte fælder, såfremt ikke-anmeldte fælder pr. definition er ulovlige.

 

Svar

En anmeldelsespligt vil gøre det lettere at lokalisere anmeldte fælder for at føre kontrol med fældens lovlighed og anvendelse.

 

Det er imidlertid tvivlsomt, om fælder, der er opsat med henblik på en tilsigtet overtrædelse af fældereglerne, vil blive anmeldt. Det vil derfor fortsat være vanskeligt, at lokalisere disse fælder med henblik på kontrol.

 

En anmeldelsespligt vil gøre det lettere at identificere fælder som ulovlige, da enhver ikke-anmeldt fælde vil være ulovlig. Dette vil være tilfældet uanset om fælden er opsat for at foretage lovlig eller ulovlig fangst.
Man kan ikke afvise, at en anmeldelsespligt i et vist omfang måske vil kunne begrænse antallet af fælder anvendt ulovlig.  


Indførsel af en pligt til at anmelde brug af fælder og deres lokalisering, vil imidlertid indebære at der skal etableres en administrativ registerings-ordning. Hvis anmeldeordningen skal lette arbejdet med at lokalisere fælder, kan det blive nødvendigt at stille krav om en præcis angivelse af fældens placering. For borgerne vil en sådan ordning kunne opleves som en unødig tung procedure, hvis enhver opsætning og flytning af en fælde skal anmeldes.

 

Hvis formålet med indførelsen af en anmeldelsespligt er, at undgå ulovlig fangst og anvendelse af ulovlige fældetyper, finder jeg ikke, at indførslen af en anmeldelsesordning står mål med resultatet.