Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             1. februar 2008

J nr.              

Folketingets Miljø-og Planlægningsudvalg har i brev af 14. december 2007 stillet mig følgende spørgsmål 50, alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 50:

 

”Ministeren bedes oplyse, om der siden afgivelsen af svar på spørgsmål 3 (MPU, folketingsåret 2007-08, 1. samling) fra dansk side er foretaget en evaluering af opgørelsesmetoden og dens forudsætninger i Intertanko-noten af 3. august 2007. I afkræftende fald, hvorfor ikke?”

 

Svar:

 

Der er ikke foretaget en evaluering af den opgørelsesmetode som brancheorganisationen Intertanko anvender for skibsfartens CO2-emissioner, hvori emissionerne vurderes til at være mere end dobbelt så store som hidtidigt antaget. Årsagen til, at der ikke er foretaget en evaluering er, at der er tale om et internt Intertanko arbejdsdokument.

 

Jeg kan dog oplyse, at IMO netop har offentliggjort en rapport, som er udarbejdet af en fælles ekspertgruppe af regerings- og industrirepræsentanter, som vurderer, at den internationale skibsfarts CO2 udledning er på ca. 1,1 mia. ton for 2007. Tallet ligger dermed tæt op ad Intertanko’s resultat.

 

Jeg synes det er godt, at der nu foreligger et nyt officielt bud på skibsfartens CO2-emissioner, og at industrirepræsentanterne har bidraget til den nye opgørelse. Det understreger rigtigheden af den danske indsats for en bindende international regulering af sektorens CO2-udslip, som er beskrevet i svaret på spørgsmål 47 (alm. del).

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard