J.nr. bls-101-00536

 

Den 16. juni 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 354 (alm. del) stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.

 

 

Spørgsmål 354

I besvarelsen af MPU alm. del – spørgsmål 309 henviser miljøministeren bl.a. til brev af 21. januar 2008 fra Miljøcenter Århus til Norddjurs kommune. Det fremgår af brevet til kommunen, at: ”Miljøcentret træffer endelig afgørelse om ophævelse af skovbyggelinien, når vi har modtaget den endeligt vedtagne lokalplan vedlagt en konkret ansøgning om ophævelse af byggelinien”. Vil ministeren på den baggrund oplyse, hvilken argumentation og nye oplysninger m.m., der skal på bordet for, at dispensationen ikke gives, eller er beslutningen om dispensation de facto truffet med brevet af 21. januar 2008 fra Miljøcenter Århus?

 

Svar

Jeg har forelagt spørgsmålet for By- og Landskabsstyrelsen, som oplyser:

 

”Når et miljøcenter får en ansøgning fra en kommune om at reducere en bygge- eller beskyttelseslinje inden for et foreslået lokalplanområde, er det normal praksis, at miljøcenteret tilkendegiver, om miljøcenteret vil imødekomme ansøgningen og på hvilke vilkår. Først når den endeligt vedtagne lokalplan fremsendes, reduceres linjen formelt.

 

Denne procedure har været praksis i årevis i Skov- og Naturstyrelsen og nu i miljøcentrene. Den sikrer, at den endelige ophævelse først sker, når det er dokumenteret, at den endeligt vedtagne lokalplan svarer til det lokalplanforslag, som har været forelagt miljøcenteret, og at de eventuelle krav, som miljøcenteret har stillet, er blevet opfyldt.”  

 

Nye oplysninger, som måtte være relevante for en beslutning om ændring af skovbyggelinjen, og som ikke tidligere har indgået i miljøcentrets sagsbehandling, vil – som beskrevet - indgå i grundlaget for miljøcentrets endelige afgørelse.