Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             14.03.08

J nr.              

 

 

 

Miljø- og Planlægningsudvalget har i brev af 5. marts 2008 stillet mig følgende spørgsmål 241 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 241:

 

”Vil ministeren i modsat fald oplyse, hvilke nye initiativer regeringen har sat i gang eller vil sætte i gang i løbet af 2008.”

Svar: I strategien indgår en række tværgående initiativer, herunder etablering af et tværgående Koordinationsforum for Klimatilpasning med deltagelse af relevante ministerier samt én repræsentant fra henholdsvis kommuner og regioner. Ligeledes vil der blive etableret et Videncenter for klimatilpasning, som placeres i Klima- og Energiministeriet; videncentret fungerer samtidig som sekretariat for koordinationsforummet. Samtidig indgår der som et vigtigt initiativ i den nye strategi, at der skal etableres en koordineringsenhed for forskning i klimatilpasning

 

Koordinationsforummet afholder sit første møde allerede i slutningen af marts, Videncenter er under etablering og en midlertidig version af klimatilpasningsportalen vil meget snart være oppe at køre og koordineringsenheden for forskning i klimatilpasning er allerede etableret ved Danmarks Miljøundersøgelser under Aarhus Universitet. Danmarks Miljøundersøgelser vil ligeledes finansiere og påbegynde en række aktiviteter i relation til samfundsøkonomiske analyser af dansk klimatilpasning.

 

./.

 
Derudover vil der i en række ministerier blive igangsat initiativer i 2008, jf. den vedlagte liste, der blev offentliggjort sammen med klimatilpasningsstrategien. Ofte vil tilpasning til klimaændringerne jo være noget additionelt til en planlægning, projektering eller renovering, der alligevel skulle finde sted.

 

Det er min vurdering, at vi med denne række af initiativer er kommet rigtig godt fra start. Hvilke initiativer, der yderligere vil blive iværksat i 2008, er det for tidligt at sige noget om. Det nye koordinationsforum skal være med til at pege på indsatsområder og komme med anbefalinger til regeringen om behov for igangsættelse af klimatilpasningstiltag.   

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard