Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

11. marts 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 93 (Alm. del - bilag 118), Radiofonisk Selskab, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 6. marts 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 93

(Alm. del - bilag 118), Radiofonisk Selskab

Skrivelse af 6. marts 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 4. marts 2008 fra Radiofonisk Selskab, jf. KUU alm. del – bilag 118"

 

Svar:

Det fremgår af henvendelsen, at Radiofonisk Selskab ønsker at etablere en ny medieorganisation med henblik på at bevare og forny radiomontagen og den radiofoniske genre. I den forbindelse har selskabet undersøgt forskellige finansieringsmuligheder i Kulturministeriets regi og konstaterer, at det ikke er muligt at få støtte fra hverken tilskudsordningen til ikke-kommercielt lokal radio og tv eller public service-puljen.

 

På denne baggrund har Radiofonisk Selskab henvendt sig til Folketingets Kulturudvalg med ønske om, at udvalget hjælper selskabet med at tilvejebringe det nødvendige finansielle grundlag for den nye medieorganisation.

 

Det fremgår af det budget, der er bilagt henvendelsen, at etableringsudgifterne udgør 3,9 mio.kr. og de årlige driftsudgifter 5,2 mio.kr.

 

Baggrunden for selskabets oprettelse er ifølge henvendelsen, at DR pr. 1. januar 2008 har nedlagt radiomontagen. Selskabet vil - med henblik på at bevare og forny radiomontagen - opbygge og drive en radiostation, som løbende udsender igennem en webportal, hvorfra lytterne kan downloade og abonnere på denne type af radio.

 

Initiativet giver mig ikke anledning til bemærkninger. Jeg kan bekræfte, at det ikke er muligt i henhold til de gældende regler at yde støtte til etableringen og driften af en sådan radio af de ovennævnte støtteordninger.