Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

12. marts 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 82 (alm. del - bilag ingen), om møde med NAAA afvist af Det Kgl. Teater, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 28. februar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 82

(alm. del - bilag ingen), om møde med NAAA afvist af Det Kgl. Teater

Skrivelse af 28. februar 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

Kan ministeren bekræfte, at Det Kongelige Teater har afvist at holde et møde med NAAA om aflysningen af den kinesiske nytårsgala Shen Yu bl.a med henblik på, at Det Kongelige Teater i Politiken havde givet udtryk for, at man ville hjælpe NAAA med at finde andre lokaler til arrangementet?

 

Svar:

 

Jeg har bedt Det Kongelige Teater om at besvare spørgsmålet og henholder mig til teatrets svar:

 

”Teatret har d. 21. februar skrevet til NAAA, at man ikke følte behov for et møde med henblik pÃ¥ mulighederne for at lade The Divine Beauty optræde i Operaen d. 18. marts, fordi der ikke var mere at tilføje til sagen i forhold til den allerede omfattende korrespondance i sagen.

 

I dagene op til jul drøftede teatres Økonomi- og Personaledirektør telefonisk med NAAA hvilke andre spillesteder, der kunne være en mulighed. Han pegede bl.a. på Falkonér Salen og foreslog NAAA at kontakte dem. Citatet i Politiken henviser til denne telefonsamtale.”