Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

20. februar 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 60 (alm. del), muligheden for at få støtte til at sende fra flere master, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 7. februar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 60

(alm. del), muligheden for at få støtte til at sende via flere master

Skrivelse af 7. februar 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

”Kan ministeren oplyse, om det kan være korrekt, at det er muligt at få lokalsendestøtte til f.eks. udsendelser sendt via 5 forskellige master (f.eks. Midtjylland), skønt masterne måske er teknisk bundet sammen af et fælles (SBS) signal?”

 

Svar:

 

Det er Radio- og tv-nævnet, der administrerer puljen til ikke-kommerciel lokalradio og – tv. Jeg har derfor anmodet Radio- og tv-nævnet om en udtalelse til brug for besvarelse af spørgsmålet.

 

Nævnet har ved mail af 14. februar 2008 oplyst følgende:

 

”Driftstilskud til lokalradio- og tv-virksomhed beregnes i henhold til § 23, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 1627 af 13. december 2006 om lokal radio- og fjernsynsvirksomhed på grundlag af stationens selvstændige programvirksomhed.

 

Hvis det samme program sendes som led i et networking-samarbejde, hvilket der vil være tale om, såfremt der sendes det samme programsignal til eksempelvis 5 forskellige sendemaster, vil stationen kun være berettiget til ét driftstilskud. Det skal tilføjes, at Radio- og tv-nævnet som et led i sine tilsynsforpligtelser i henhold til bekendtgørelsens § 15 overfor DKnet-tv allerede har taget spørgsmålet op om, hvorledes DKnet-tv separerer sine programsignaler til de enkelte sendemaster.”

 

Jeg kan henholde mig til Nævnets udtalelse.