Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

20. februar 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 59 (alm. del), DKNets udnyttelse af sendefladerne på deres 19 stationer, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 7. februar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 59

(alm. del), DKNets udnyttelse af sendefladerne på deres 19 stationer

Skrivelse af 7. februar 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

”Kan ministeren bekræfte, at DKNet har udnyttet sendefladerne på alle 19 stationer/master i den minimumstid, som de har opnået tilskud til, og i hvilket omfang de evt. har sendt identiske programmer på flere eller alle stationerne/masterne indenfor tilskudsfladen?”

 

Svar:

 

Det er Radio- og tv-nævnet, der administrerer puljen til ikke-kommerciel lokalradio og – tv. Jeg har derfor anmodet Radio- og tv-nævnet om en udtalelse til brug for besvarelse af spørgsmålet.

 

Nævnet har ved mail af 14. februar 2008 oplyst følgende:

 

”De 19 DKnet-tv stationer har i ansøgningsskemaet til driftstilskud 2008 erklæret, at stationerne ikke indgår i et networking-samarbejde, og at stationerne har en udsendelsesvirksomhed, der berettiger til det maksimale driftstilskud svarende til 3 timer ugentligt, jf. § 23 i bekendtgørelse nr. 1627 af 13. december 2006 om lokal radio- og fjernsynsvirksomhed. Ved et networking-samarbejde forstås programmer, der udsendes samtidig af flere stationer eller udsendes i medfør af et fast samarbejdsforhold med andre radio- eller fjernsynsforetagender om programvirksomheden. En sådan programvirksomhed ville kun kunne opnå tilskud én gang, nemlig af den station, der har produceret programmet. Det skal tilføjes, at Radio- og tv-nævnet som et led i sin stikprøvevirksomhed, jf. § 15 i ovennævnte bekendtgørelse allerede har rettet henvendelse til to DKnet-tv-stationer, der udøver programvirksomhed på nogle sendemaster, der i øvrigt benyttes af DR2, for at sikre, at der ikke er tale om networking-virksomhed.”

 

Jeg kan henholde mig til Nævnets udtalelse.