Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

20. februar 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 50 (alm. del - bilag 80), henvendelse fra Levende Musik i Skolen, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 5. februar.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 50

(alm. del - bilag 80), henvendelse fra Levende Musik i Skolen

Skrivelse af 5. februar

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 31. januar 2008 fra Levende Musik i Skolen, jf. KUU alm. del – bilag 80."

 

Svar:

Indledningsvis vil jeg gerne slå fast, at jeg er glad for, at rigtig mange børn gennem skolekoncerterne kan opleve levende musik inden for mange forskellige genrer.

 

Det er imidlertid Kunstrådet, der varetager det statslige tilskud til skolekoncertområdet og de har som bekendt valgt at lade Levende Musik i Skolen (LMS) varetage koordinationen og ansvaret for området.

 

Som jeg har oplyst i mit svar på spørgsmål nr. 45 til udvalget, vil Kunstrådet og Kunstrådets Musikudvalg bevilge i alt 9,0 mio. kr. til LMS til skolekoncerter i 2008. Det er en reduktion i forhold til tilskuddet i 2007 på ca. 2,1 mio. kr.

 

Kunststyrelsen har oplyst mig om, at reduktionen er foretaget af Kunstrådet ud fra en samlet prioritering af rådets frie midler, herunder ønsket om at samle de fagspecifikke tilskud under de relevante udvalg.

 

Såfremt rådet eller udvalget måtte ønske det, kunne de naturligvis vælge at afsætte endnu flere midler til LMS og skolekoncerter, men det er en prioriteringsafgørelse for råd og udvalg, som jeg selvfølgelig ikke agter at blande mig i.