Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

6. februar 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 38 (alm. del, bilag 56), om Posthus Teatret, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 23. januar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 

 


Spørgsmål nr. 38

(alm. del, bilag 56)

Skrivelse af 23. januar 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. januar 2008 fra Posthus Teatret vedrørende støjgener fra diskotek, jf. KUU alm. del – bilag 56."

 

Svar:

Som svar på spørgsmålet kan kulturministeren bekræfte, at ministeren i marts 2007 blev gjort opmærksom de forventede problemer omkring planerne om at åbne et diskotek i den bygning, som også huser biografen Posthusteatret.

 

På daværende tidspunkt gjorde kulturministeren opmærksom på, at spørgsmål vedrørende krav til brandsikring og lydisolering ikke ligger inden for Kulturministeriets område. I stedet foreslog ministeren Posthusteatret at kontakte Købehavns Kommune.

 

Derudover har Det Danske Filminstitut afholdt et møde med Posthusteatrets ejer Carsten Brandt vedrørende sagen. På mødet har Det Danske Filminstitut gjort  Posthus Teatret opmærksom på, at de kan ansøge om midler til etablering og indretning af lokaler andet steds hos Det Danske Filminstitut, hvis problemerne ikke kan løses af andre veje.

 

Posthus Teatret bor til leje i bygningen, og i spørgsmål mellem Posthusteatret og udlejer har hverken Det Danske Filminstitut eller Kulturministeriet nogen myndighed.

 

Det fremgår ligeledes af henvendelsen, at Posthusteatret har henvendt sig til Bevillingsnævnet under Københavns Kommune. Kommunen har over for ministeriet bekræftet, at sagen er under behandling.