Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

20. februar 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 32 (alm. del), vedrørende Radiokoret, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 18. januar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 32

Vedrørende Radiokoret

Skrivelse af 18. januar 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen modtaget den 18. januar 2008 fra Morten Schønberg Sørensen, jf. KUU alm. Del – bilag 52."

 

Svar:

Først og fremmest vil jeg understrege, at kunstnere skal have de samme muligheder for at få hjælp via dagpengeordningerne som andre grupper på arbejdsmarkedet. Men det må også understreges, at der selvfølgelig skal være lige vilkår i ordningerne, så alle må opfylde de krav, som ordningerne stiller.

 

Et krav er bl.a., at man aktivt skal søge fuldtidsarbejde for at modtage supplerende dagpenge. Det er grundpillen i dagpengeordningen, at man skal gøre en aktiv indsats for at finde arbejde, hvis man skal modtage ydelser. Ellers ville ordningen hverken kunne fungere eller bevare sin legitimitet. Derfor må man som modtager af supplerende dagpenge være indstillet på aktivt at søge ledige fuldtidsstillinger, som man er i stand til at varetage.