Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

17. december 2007

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 3 (bilag 5), om ikke-kommercielt tv i MUX 1, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 6. december 2007.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 3

(bilag 5), om ikke-kommercielt tv i MUX 1. 

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

" Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 29. november 2007 fra Sendesamvirket for Storkøbenhavn, jf. KUU alm. del - bilag 5."

 

Svar:

Det fremgår af den politiske beslutning mellem partierne bag Medieaftale 2007-2010 om digitalt tv af 11. juni 2007, at der i MUX 1 skal distribueres ikke-kommercielt lokal-tv i tidsrummet kl. 21 til kl. 17. Det fremgår videre, at det er Radio- og tv-nævnet, som tager stilling til hvilke ikke-kommercielle lokal-tv-stationer, der skal distribueres i MUX 1. Jeg har aftalt med medieordførerne, at der skal fastsættes retningslinier for nævnets stillingtagen til distributionen af ikke-kommercielt tv i MUX 1.

 

Det fremgår endvidere af beslutningspapiret af 11. juni 2007, at de kanaler, der skal distribueres i MUX 1, deler udgiften hertil ved at betale deres forholdsmæssige andel af I/S digi-tv’s årlige udgifter til etablering og drift af sendenettet. Også gennemførelsen af dette punkt vil jeg drøfte nærmere med de mediepolitiske ordførere for partierne bag medieaftalen.

 

Endelig vil det indgå i drøftelserne med ordførerne, om og i givet fald hvordan kapaciteten i MUX 1 kan udnyttes op til det tidspunkt, hvor der slukkes for analogt tv.

 

Med hensyn til tilskudsordningen har jeg anmodet Radio- og tv-nævnet om et oplæg til revision af tilskudsordningen, som tager højde for den nye sendestruktur mv. på lokal-tv-området, herunder en tidsplan for gennemførelsen af nyordningen i lyset af, at der slukkes for analogt tv med udgangen af oktober måned 2009.