Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

8. oktober 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 202 (alm. del - bilag 260), om kunstneriske uddannelser, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 10. september 2008.

 

 

 

Carina Christensen

 


Spørgsmål nr. 202

(Alm. del - bilag 260), om kunstneriske uddannelser

Skrivelse af 10. september 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 4. september 2008 fra Det Fynske Kunstakademi og Det Jyske Kunstakademi, jf. KUU alm. del - bilag 260.

 

Svar:

Ifølge notatet ”Det Fynske Kunstakademi og Det Jyske Kunstakademi – status og fremtid” fremgår det, at de pågældende institutioner ønsker at forbedre forholdene, således at de lovmæssigt og bevillingsmæssigt får de samme vilkår som de øvrige kunstneriske uddannelser under Kulturministeriet.

 

Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, der er den statslige billedkunstskole, har en økonomi og en dimensionering af studerende, der er omfattet af den politiske flerårsaftale om de kunstneriske uddannelser.

Det Fynske Kunstakademi og Det Jyske Kunstakademi er selvejende institutioner og Begge institutioner er selvejende og under tilsyn af deres respektive kommuner. De modtager begge både statslige og kommunale ydelser.

 

Et lignende spørgsmål blev stillet i april, der har siden da ikke været anledning til at ændre i opfattelsen af de to kunstakademiers tilknytning til staten herunder af den samlede statslige ramme til uddannelse af billedkunstnere.