Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

21. december 2007

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 2 (alm. del - bilag 13), om Play the Games ønske om foretræde for Kulturudvalget, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 6. december 2007.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 2

(alm. del - bilag 13), om Play the Games ønske om foretræde for Kulturudvalget

Skrivelse af 6. december 2007

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 5. december 2007 fra Play the Game, jf. KUU alm. del – bilag 13."

 

Svar:

Jeg har noteret mig, at Play the Game ønsker foretræde for Folketingets Kulturudvalg onsdag d. 16. januar 2008, med henblik på at diskutere organisationens fremtidige finansiering.

 

Kulturministeriet er i dialog med Play the Game om den fremtidige finansiering, og jeg er meget indstillet på, at vi i en ny 4-årig periode fra 2008-2011 fortsætter vores økonomiske bidrag til Play the Game på 500.000 kr. årligt. Jeg ved, at Play the Game ligeledes er i dialog med de øvrige bidragydere, og jeg afventer således et samlet udspil fra Play the Game.  

 

Jeg finder dog anledning til at bemærke, at da Kulturministeriet i 2004 indgik den nuværende aftale om medfinansiering af Play the Game, var det ud fra en forudsætning om, at Play the Game i bevillingsperioden 2004-2007 skulle opnå en bredere nordisk forankring, således at konferencen blev en nordisk begivenhed. Der var ligeledes budgetteret med en medfinansiering fra både Norge og Sverige. Det er ikke i perioden lykkedes for Play the Game at opnå denne ønskede medfinansiering fra de nordiske lande.

 

Da det er Kulturministeriets vurdering, at en international forankring ogsÃ¥ økonomisk er en forudsætning for den videre udbredelse og succes for Play the Game, vil vores fremtidige engagement i Play the Game være betinget af, at der etableres en international økonomisk forankring af arbejdet i Play the Game i Ã¥rene 2008-2011.Â