Kulturudvalget

 

27. juni 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 175 (Alm. del), Redegørelse for Kulturministeriets bevillings udvikling, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 19. juni 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 175

(Alm. del), Redegørelse for Kulturministeriets bevillings udvikling.

Skrivelse af 19. juni 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Vil ministeren redegøre for, hvordan kulturministeren i bl.a. svar på spørgsmål nr. 86 kan korrigere for ressortomlægninger, kommunalreform og omkostningsreform, når ministeren på den anden side i sit svar på spørgsmål nr. 13 til Finansudvalget siger, at »det er med andre ord ikke muligt at udarbejde en opgørelse af bevillingerne i hele perioden, som er korrigeret for ressort- og opgaveomlægninger inden for det statslige område. Herudover foretages der ikke løbende korrektioner af statens budget- og regnskabstal for f.eks. opgaveomlægninger mellem stat, kommuner og amter/regioner eller andre institutionelle ændringer, herunder omkostningsreform og strukturreform«, og herunder svare på, om han mener, at kulturministerens svar på spørgsmål nr. 86, der viser en bevillingsudvikling på 3,2 pct. i perioden 2002-2008, når der renses for de nævnte faktorer, er retvisende? "

 

Svar:

Kulturministeriet udarbejder på grundlag af fremsættelse af finanslov samt spørgsmål fra Folketingets Kulturudvalg et ajourført talmateriale, der viser udviklingen i kulturministeriets samlede bevilling. Talmaterialet bygger bevillinger i vedtagne finanslove.

 

Under denne udarbejdelse bliver der taget stilling til hver enkel ændring, der har indflydelse på Kulturministeriets ramme, og disse kategoriseres af Kulturministeriet. Den løbende registrering af ændringer i bevillingsudviklingen foregår parallelt med registreringerne i Statens Budgetsystem.

 

På baggrund af denne kategorisering udarbejdes en oversigt over udviklingen i Kulturministeriets bevilling, udregnet i faste priser, og hvor der er korrigeret for ressortomlægninger, omkostnings- og kommunalreform.