Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

Finansministeren

20. juni 2008

J.nr. 09-126

Endeligt svar på Kulturudvalgets spørgsmål nr. 175 af 19. juni 2008 (KUU alm. del).

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for, hvordan kulturministeren i bl.a. svar på spørgsmål nr. 86 kan korrigere for ressortomlægninger, kommunalreform og omkostningsreform, når ministeren på den anden side i sit svar på spørgsmål nr. 13 til Finansudvalget siger, at »det er med andre ord ikke muligt at udarbejde en opgørelse af bevillingerne i hele perioden, som er korrigeret for ressort- og opgaveomlægninger inden for det statslige område. Herudover foretages der ikke løbende korrektioner af statens budget- og regnskabstal for f.eks. opgaveomlægninger mellem stat, kommuner og amter/regioner eller andre institutionelle ændringer, herunder om-kostningsreform og strukturreform«, og herunder svare på, om han mener, at kulturministerens svar på spørgsmål nr. 86, der viser en bevillingsudvikling på 3,2 pct. i perioden 2002-2008, når der renses for de nævnte faktorer, er retvisende?

Svar:

Jeg henholder mig til svaret på spørgsmål nr. 13 til Finansudvalget af den 15. april 2008, hvori blandt andet usikkerhederne ved at opgøre de angivne korrektioner for samtlige ministerområder i hele perioden fremhæves.

I samme svar fremgår det endvidere, at det vil være ganske ressourcekrævende at oprette og vedligeholde et centralt parallelsystem til Statens Budgetsystem, som tager højde for institutionelle ændringer mv. på tværs af staten, samt at opgørelserne formentlig vil være forbundet med betydelig usikkerhed som følge af problemer med at fastlægge korrektionerne.

Herudover kan der henvises til kulturministeren for en gennemgang af de anførte korrektioner i opgørelsen af Kulturministeriets bevillinger.  

 

Med venlig hilsen

 

Lars Løkke Rasmussen