Kulturudvalget

 

22. januar 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 17 (alm. del - bilag 38), henvendelse fra De Konservatoriestuderendes Landsråd om styrelsesregler på musikkonservatorierne, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 3. januar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 17

(alm. del - bilag 38), henvendelse fra De Konservatoriestuderendes Landsråd om styrelsesregler på musikkonservatorierne.

Skrivelse af 3. januar 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 3. januar 2008 fra De Konservatoriestuderendes Landsråd, jf. KUU alm. del - bilag 38."

 

Svar:

 

I loven om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet er der krav om, at der ”på hver institution nedsættes et eller flere kollegiale organer. Institutionens øverste kollegiale organ inddrages i sager, der vedrører institutionens overordnede interesser som uddannelses- og forskningsinstitution, og medvirker ved fastlæggelsen af retningslinjer for dens langsigtede virksomhed og udvikling” (§ 11, stk. 4).

 

Af § 6 i Bekendtgørelse om styrelse af musikkonservatorierne (nr. 1367 af 7. december 2007) fremgår det, at ”Alle sager af væsentlig betydning for konservatoriets organisation og virksomhed skal af rektor forelægges konservatorierådet til udtalelse, herunder:

 

Det fremgår desuden, at ”Konservatorierådet træffer afgørelse i følgende sager:

 

Styrelsesreglerne for musikkonservatorierne lever således fuldt ud op til lovkravet om de kollegiale organers inddragelse.

 

Graden af de studerendes medindflydelse på institutionerne afhænger af, at alle parter er opmærksomme på vigtigheden af at godt arbejdsmiljø og samarbejdsklima i både formelle organer og uformelle netværk.

 

Jeg vedlægger mit svar til De Konservatoriestuderendes Landsråd til orientering.