De Konservatoriestuderendes Landsråd

Niels Christian Hansen

[email protected]

 

22. januar 2007

 

 

Kære DKL

 

Tak for jeres kommentarer til de nye styrelsesregler for Musikkonservatorierne.

 

I er bekymrede for medindflydelsen på jeres uddannelsesinstitutioner.

 

Jeg vil gerne understrege, at et godt arbejdsmiljø for studerende og undervisere på de kunstneriske uddannelser ligger mig meget på sinde. Her er samarbejde mellem ledelserne, underviserne og de studerende både i formelle organer og uformelle netværk utrolig vigtig.

 

Jeg bider dog også mærke i, at jeres bekymring ikke bunder i konkrete problemer i forhold til de studerendes samarbejde med ledelserne på de 6 konservatorier. I rejser spørgsmålet af mere principielle grunde.

 

Hertil kan jeg fortælle, at Kulturministeriets begrundelse for at ændre reglerne for prorektorer har været et ønske om at styrke ledelsen på det enkelte konservatorium og give rektor og prorektor bedre mulighed for i et stærkt team at kunne leve op til de krav der stilles til ledelsen af moderne og dynamiske uddannelsesinstitutioner på allerhøjeste internationale niveau.

 

Et ledelsesteam af rektor og prorektor giver god mulighed for, at ledelsen løbende inddrager undervisere og studerende i sager, der vedrører institutionens overordnede interesser og langsigtede udvikling, sådan som det også er kravet i lovgivningens formulering om de kollegiale organer, jf. § 11 i Bekendtgørelse af lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet (nr. 889 af 21. september 2000).

 

Af historiske årsager er der forskel på styrelsesreglerne på Kulturministeriets forskellige uddannelsesinstitutioner. Lovkravet om at ledelsen inddrager de kollegiale organer i beslutninger vedrørende institutionernes overordnede interesser gælder dog alle. Det er mit klare indtryk, at graden af de studerendes medindflydelse på institutionerne ikke afhænger af de specifikke formuleringer i de forskellige styrelsesbekendtgørelser, men af at alle parter er opmærksomme på vigtigheden af et godt arbejdsmiljø og samarbejdsklima. Jeres store engagement i denne sag tyder på, at I i høj grad er opmærksomme herpå, og det lover kun godt for musikkonservatorierne og musikuddannelserne.

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Brian Mikkelsen

 

 

 

 

Â