Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

28. maj 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 151 (Alm. del – ingen bilag ), støttemuligheder til Den Jyske Operas undervisningsinitiativer for folkeskoleelever, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 8. maj 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 151

(Alm. del – ingen bilag ), støttemuligheder til Den Jyske Operas undervisningsinitiativer for folkeskoleelever

Skrivelse af 8. maj 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

Hvilke støttemuligheder finder ministeren, at man kunne foreslå Den Jyske Opera at ansøge på kortere og længere sigt, hvis Operaens initiativer med at udbrede opera- ”undervisnings” til folkeskoleelever i Århus skulle udbredes til undervisningsinitiativer i hele landet?

 

Svar:

I forbindelse med udarbejdelsen af finanslovforslaget for 2008 fandt jeg økonomiske midler til at kunne videreføre det hidtidige tilskudsniveau til Den Jyske Opera i årene 2008-2011.

 

I forbindelse med de igangværende forhandlinger med Den Jyske Opera om udarbejdelse af en ny resultataftale for årene 2008-2011 bliver det operaens opgave at udarbejde en strategi for perioden inden for disse økonomiske rammer.

 

Jeg er bekendt med operaens udmærkede og sympatiske forslag om at udbrede og videreudvikle sin strategi vedrørende formidling af opera som kunstform for børn, unge og voksne til hele landet.

 

Den Jyske Opera har som selvejende institution mulighed for at prioritere en øget indsats på dette område, men det vil skulle ske inden for de kendte økonomiske rammer.