Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K. 

 

27. juni 2008

 

 

Hermed fremsendes endeligt svar på spørgsmål nr. 147 (alm. del), om museernes driftsudgifter til administration, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 8. maj 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 147

(alm. del)

Skrivelse af 8. maj 2008 

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Vil ministeren redegøre for, hvor stor en andel af de statsanerkendte museers driftsudgifter, der i årene 2001 frem til 2008 i både kr. og pct. blev anvendt på administration eksklusiv lønninger og indkøb, idet der med administration menes forvaltning af samlingerne, altså registrering, bevaring dokumentation og opbevaring?"

 

Svar:

Oplysninger om museernes udgifter til administration – i form spørgeren efterlyser – fremgår ikke af museernes regnskaber eller af det særlige regnskabsskema, som museerne fremsender til Kulturarvsstyrelsen. Et skøn over museernes udgifter på dette område vil derfor kræve en henvendelse til samtlige statsanerkendte museer, der derved belastes med en administrativ byrde, som efter min mening ikke står i rimeligt forhold til informationsværdien af de efterspurgte oplysninger. Jeg har derfor ikke iværksat en sådan dataindsamling.