Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

21. maj 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 135 (alm. del), vedr. forsyningen af kunstnerisk arbejdskraft, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 23. april 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 135

(alm. del), vedr. forsyningen af kunstnerisk arbejdskraft

Skrivelse af 23. april 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren fortsat vil sikre forsyningen af kunstnerisk arbejdskraft, såfremt forslaget vedrørende begrænsning af retten til nedsatte dagpenge, jf. forslaget fra VKO, bliver vedtaget?"

 

Svar:

I forhold til spørgsmålet om regeringens udspil jobplan i forhold til det kunstneriske arbejdsmarked må jeg endnu engang understrege den opfattelse, som jeg også redegjorde for i mit mundtlige svar til Folketingets Kulturudvalg 26. februar 2008 (samrådsspørgsmål G, jf. svar på Kulturudvalgets spørgsmål 78).

 

Det er efter min opfattelse meget vigtigt, at kunstnere har gode vilkår her i landet – hvilket de, sammenlignet med andre lande, generelt også har.

 

Mit fokus i forhold til initiativer for at forbedre kunstnernes vilkår er ikke på dagpengesystemet. Det ville efter min opfattelse hverken være konstruktivt eller fremadrettet.

 

Jeg ønsker at sætte fokus på kunstnernes muligheder for at være selvforsørgende – det er dét, der skaber selvrespekt og kunstnerisk vækst. Angående regeringens initiativer i den retning i min tid skal jeg bl.a. henvise til ovenstående samrådssvar.

 

Det skal bemærkes, at Kulturministeriet er orienteret om, at en række af kunstnernes faglige organisationer indgår i en dialog med Beskæftigelsesministeriet om, hvordan man inden for de regler, der gælder for alle på arbejdsmarkedet, bedst muligt kan forholde sig til de problemer, som kunstnerorganisationerne beretter, at de oplever i deres dagligdag.

 

Jeg har personligt mødtes med repræsentanter for organisationerne vedr. denne dialog, og vi søger naturligvis fra Kulturministeriets side at bidrage konstruktivt til processen i forhold til at overveje de forskellige muligheder (jf. ligeledes mit mundtlige svar til Folketingets Kulturudvalg).