Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

13. maj 2008

 

Med henvisning til mit svar af d. 3. april 2008 på spørgsmål nr. 106 om Zentropa, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 18. marts 2008, fremsendes hermed en endelig besvarelse af spørgsmålet.

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. spm. 106

Skrivelse af 18. marts 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Vil ministeren redegøre for, om Zentropa Film overholder regnskabsloven?"

 

Svar:

 

I mit foreløbige svar af d. 3. april 2008 redegjorde jeg for, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen havde udtaget Zentropa til nærmere undersøgelse med henblik på en vurdering af, om selskabet overholder regnskabsloven. Derudover oplyste jeg, at jeg ville orientere Folketingets Kulturudvalg om resultatet af undersøgelsen.

 

Jeg har nu fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen modtaget resultatet af deres undersøgelse. Styrelsen oplyser:

 

”Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har med hjemmel i årsregnskabslovens § 159 undersøgt årsrapporten for 2006/07 for Zentropa Staten ApS, CVR-nr. 21684899 for at konstatere eventuelle åbenbare overtrædelser af bl.a. årsregnskabsloven og selskabslovene.

 

Selskabets virksomhed består ifølge ledelsens årsberetning bl.a. i gennem ejerskab i koncernforbundne selskaber at drive virksomhed indenfor filmbranchen. Selskabet har ikke selv direkte indtægter fra filmvirksomhed.

 

På baggrund af undersøgelsen har styrelsen truffet afgørelse vedrørende følgende forhold:

 

1.       Hvilke selskaber skal indgÃ¥ i koncernregnskabet?

2.       Manglende noter til koncernregnskabet

3.       Manglende pengestrømsopgørelse

 

Ad 1. Hvilke selskaber skal indgå i koncernregnskabet?

Det er styrelsens vurdering, at Zentropa Kommunen ApS med tilhørende dattervirksomheder skulle have været konsolideret ind i koncernregnskabet for 2006/07 for Zentropa Staten ApS, hvilket ikke var tilfældet.

 

Ad 2. Manglende noter til koncernregnskabet

Årsrapporten mangler generelt noter til koncernregnskabet, som det er krævet i årsregnskabslovens §§ 125-127.

 

Ad 3. Manglende pengestrømsopgørelse

Der er ikke som krævet efter årsregnskabsloven udarbejdet pengestrømsopgørelse.

 

Udover de under punkt 1-3 nævnt forhold har styrelsens truffet afgørelse om en række øvrige forhold, som det fremgår af vedlagte kopi af afgørelsen af 5. maj 2008, der er vedlagt til orientering

 

Styrelsen har derfor påbudt Zentropa Staten ApS at udarbejde en ny årsrapport for 2006/07 inkl. koncernregnskab, hvori Zentropa Kommunen ApS er konsolideret ind, og hvor de øvrige påpegede forhold er korrigeret. Årsrapporten skal godkendes af bestyrelsen, revideres og godkendes af generalforsamlingen og indsendes til styrelsen, hvor den skal være modtaget senest den 3. juni 2008. 

 

Styrelsen vil gennemgå den nye årsrapport for at påse, at ovenstående påbud er fulgt, ligesom årsrapporten for 2007/08 vil blive gennemgået for at påse, om den til fulde opfylder lovens krav.”