Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

7. april 2008

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 103 (alm. del) om støtte til montageinitiativer, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 14. marts 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 103

(alm. del), støtte til montageinitiativer

Skrivelse af 14. marts 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Hvilke støtteordninger kunne aktuelt og/eller snarest fremover støtte montageinitiativer på internettet i en startperiode, f.eks. i et par år?"

 

Svar:

 

Jeg tillader mig at henvise til mit svar af 11. marts 2008 på spørgsmål nr. 93 om Radiofonisk Selskab stillet af Folketingets Kulturudvalg den 6. marts 2008. Det fremgår bl.a. af mit svar, at det ikke er muligt i henhold til de gældende regler at yde støtte fra hverken tilskudsordningen til ikke-kommercielt lokal radio og tv eller public service-puljen til etableringen og driften af en radiostation, som løbende udsender igennem en webportal, hvorfra lytterne kan downloade og abonnere på denne type af radio.

 

Jeg skal i den forbindelse bemærke, at der med fordelingen af licensmidlerne til DR og de regionale TV 2-virksomheder samt de ovennævnte tilskudsordninger er taget stilling til den offentlige finansiering af public service-virksomheden m.v. Der ydes på denne baggrund normalt ikke tilskud af tipsmidlerne til medievirksomhed.

 

Samtidig vil jeg i relation til DRs udsendelsesvirksomhed gerne understrege, at jeg ikke kan blande mig i de redaktionelle og organisatoriske prioriteringer, som DRs bestyrelse og direktion har besluttet DRs spareplan skal bygge på – herunder beslutningen om nedlæggelse af DRs radiomontage.

 

 

Â