Folketingets Kulturudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

10. april 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 100 (Alm. del - bilag ingen), udlejning af Det Kongelige Teaters scener, stillet af Folketingets Kulturudvalg den 14. marts 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 100

(Alm. del - bilag ingen), udlejning af Det Kongelige Teaters scener

Skrivelse af 14. marts 2008

 

Svar til Folketingets Kulturudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

Ministeren bedes oplyse, hvor mange henvendelser Det Kgl. Teater ca. modtager årligt om leje af en af dets scener, og ca. hvor mange af disse henvendelser der ikke resulterer i en gennemført udlejningsforretning.

 

Svar:

 

Jeg har bedt Det Kongelige Teater om de ønskede oplysninger.

 

Det Kgl. Teater oplyser følgende:

 

”Teatret modtager samlet omkring 250 henvendelser pr. teatersæson om leje af teatrets scener til diverse formÃ¥l. Af disse henvendelser/ønsker er det i omegnen af 90-95%, der ikke kan realiseres, som hovedregel af praktiske, økonomiske, tekniske eller planlægningsmæssige grunde.

 

Teatrets scener udlejes således omkring 20-25 gange årligt, primært til rockkoncerter (VEGA Vision) og til jazzkoncerter i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival og Copenhagen Jazzhouse. Der kan også være tale om lukkede virksomhedsarrangementer, bl.a. for sponsorer, hvor kriteriet er, at en af teatrets kunstarter altid skal være repræsenteret. En anden type udleje er f.eks. optagelse af DR/RUO´s Juleshow, optagelse af andre TV-programmer o.lign. Til sommer er Operaen som et andet eksempel lejet ud til arrangørerne af World Choral Symposium.

 

Gæstespil aftales proaktivt og ud fra kunstneriske relevanskriterier mellem Det Kgl. Teater og relevante kompagnier, ensembler og kunstnergrupper og er således en integreret del af teatrets repertoirelægning, ikke udlejeforretning.”