Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Christiansborg

 

Svar på spørgsmål 70 (Alm. del)                                                                             23-01-2008

I brev af 8. januar 2008 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål:

"Har ministeren overvejelser om at ændre landbrugsuddannelsen herunder i særdeleshed i landbrugsuddannelsens modul 3 i indeværende år."

 

Svar:

Jeg forventer, at landbrugsuddannelserne (uddannelsen til faglært landmand og landbruget overbygningsuddannelser) vil blive ændret i 2008 som følge af § 18 i lov nr. 561 af 6. juni 2007 om ændring af lov om erhvervsuddannelser og forskellige andre love og om ophævelse af lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser og lov om landbrugsuddannelser (Ungdomsuddannelser til alle).

 

Ved bestemmelsen blev lov om landbrugsuddannelser ophævet med virkning fra den 1. august 2007, idet de hidtidige regler om uddannelserne, der er fastsat i medfør af den ophævede lov, dog forbliver i kraft, indtil de ophæves eller afløses af nye regler fastsat i medfør af lov om erhvervsuddannelser.

 

Undervisningsministeriet har i januar 2008 modtaget forslag fra de berørte faglige udvalg til sådanne nye regler. Forslagene er under behandling i ministeriet, og det er hensigten, at de nye regler skal have virkning for optagelse til uddannelserne fra juli 2008.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder