J.nr. mst 106-00022

 

Den 21. januar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar pÃ¥ spørgsmÃ¥l nr.  49 (alm. del) stillet af Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

 

 

Spørgsmål      

"Vil ministeren kommentere artiklen "Betal selv, og din miljøansøgning stryger forbi hele køen" bragt i Landbrugsavisen den 7. december 2007 og herunder særligt oplyse,

 

Svar

Text Box: ./.Som jeg redegjorde for i svarene på alm del spørgsmål 41 og 43 (2007 – 2008, 2. samling), er det tilladt, at en kommune overlader sagsforberedende opgaver til private - så længe det er kommunen selv, der udfører den sædvanlige sagsbehandling på baggrund af den tekniske bistand, den har fået. Det skal være kommunen, der afvejer modsatrettede hensyn, proportionalitet m.v. – og på det grundlag træffer afgørelse i sagen. Det er således en forudsætning, at kommunen tager stilling til alle elementer i sagen.

 

For så vidt angår de konkrete omstændigheder i artiklen vedrørende Varde kommunes behandling af miljøgodkendelserne og de økonomiske aspekter af, at kommunen anvender konsulenter, har jeg bedt Miljøstyrelsen tage kontakt til kommunen for at få det nærmere undersøgt. Indtil da kan jeg ikke kommentere det yderligere.

 

Men der skal ikke herske tvivl om, at kommunen naturligvis skal overholde de generelle forvaltningsretlige regler i deres behandling af husdyrbrugsgodkendelserne.