Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 468 som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 11. september 2008 (Alm.del).

 

 

 

Brian Mikkelsen

/

Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 468 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (Alm. del):

 

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. Del – samrådsspm. AW, AX og AY om lukning af samlestalde den 10. september 2008 oplyse status for GPS-systemet?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at Fødevarestyrelsen ved brev modtaget den 2. januar 2008 har anmodet Justitsministeriet om at vurdere muligheden for at indføre en nærmere beskrevet national ordning for anvendelse af oplysninger fra navigationssystemer i forbindelse med kontrol af dyretransporter.

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af Fødevarestyrelsens henvendelse indhentet en udtalelse fra Kommissionens generalsekretariat for Sundhed og Forbrugerbeskyttelse (DG SANCO). Kommissionens udtalelse forelå den 3. juni 2008.

 

På baggrund af bl.a. denne udtalelse overvejer Justitsministeriet for øjeblikket, om den af Fødevarestyrelsen foreslåede ordning vil kunne gennemføres inden for rammerne af Rådets forordning (EF) nr. 1/2005 af 22. december 2004 om beskyttelse af dyr under transport og dermed forbundne aktiviteter mv. (transportforordningen). 

 

Justitsministeriet forventer at sende et svar til Fødevarestyrelsen inden udgangen af denne måned.