Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 25. september 2008

Sagsnr.: 11036

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 10. september 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 463) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 463:

 

”Hvilke tiltag vil ministeren iværksætte for at sikre, at både myndigheder og medarbej­dere i kødkontrollen føler ansvar og får incitament til at nedbringe udgifterne til kon­trol­len, uden at det går ud over kvaliteten?”

 

Svar:

 

Fødevarestyrelsen gennemførte i foråret 2008 en analyse af økonomi- og budget­styrin­gen i kødkontrollen i samarbejde med erhvervet. Der blev formuleret en lang række anbefalinger, som Fødevarestyrelsen nu er i gang med at implementere. Der lægges bl.a. vægt på forbedring af budgetproceduren og bedre budgetopfølgning. Dette skal ske ved en øget lokal dialog og ansvarlighed i samspillet mellem virksomhederne og medarbejdere i kødkontrollen.

 

I samarbejde med slagteriernes brancheorganisationer har Fødevarestyrelsen endvidere identificeret en række forhold, som kan påvirke omkostningsniveauet, bl.a. arbejds­mil­jøet på slagterierne, normerne for bemanding i kødkontrollen, omkostninger til uddan­nelse af tilsynsfunktionærer, fordelingen af arbejdsopgaver mellem dyrlæger og til­syns­funktionærer, indførelse af visuel kødkontrol samt produktionsstabilitet og varsling af produktionsændringer på slagterierne. Fødevarestyrelsen arbejder målrettet på at gen­nem­føre konkrete initiativer på disse områder, så det kan få virkning på omkostnings­niveauet fra 2009 og frem.

 

 

 

Kristian Jensen

 

 

/Lisbet Nielsen