Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 25. september 2008  |
Spørgsmål 463:
â€Hvilke tiltag vil ministeren iværksætte for at sikre, at bÃ¥de myndigheder og medarbejÂdere i kødkontrollen føler ansvar og fÃ¥r incitament til at nedbringe udgifterne til konÂtrolÂlen, uden at det gÃ¥r ud over kvaliteten?â€
Svar:
Fødevarestyrelsen gennemførte i forÃ¥ret 2008 en analyse af økonomi- og budgetÂstyrinÂgen i kødkontrollen i samarbejde med erhvervet. Der blev formuleret en lang række anbefalinger, som Fødevarestyrelsen nu er i gang med at implementere. Der lægges bl.a. vægt pÃ¥ forbedring af budgetproceduren og bedre budgetopfølgning. Dette skal ske ved en øget lokal dialog og ansvarlighed i samspillet mellem virksomhederne og medarbejdere i kødkontrollen.
I samarbejde med slagteriernes brancheorganisationer har Fødevarestyrelsen endvidere identificeret en række forhold, som kan pÃ¥virke omkostningsniveauet, bl.a. arbejdsÂmilÂjøet pÃ¥ slagterierne, normerne for bemanding i kødkontrollen, omkostninger til uddanÂnelse af tilsynsfunktionærer, fordelingen af arbejdsopgaver mellem dyrlæger og tilÂsynsÂfunktionærer, indførelse af visuel kødkontrol samt produktionsstabilitet og varsling af produktionsændringer pÃ¥ slagterierne. Fødevarestyrelsen arbejder mÃ¥lrettet pÃ¥ at genÂnemÂføre konkrete initiativer pÃ¥ disse omrÃ¥der, sÃ¥ det kan fÃ¥ virkning pÃ¥ omkostningsÂniveauet fra 2009 og frem.
Kristian Jensen
/Lisbet Nielsen