Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 45<DOCUMENT_START> (Alm. del), som Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 11. december 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 45 fra Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (Alm. del):

 

”Vil ministeren i forlængelse af svarene på (folketingsåret 2006-07) spørgsmål nr. S 3888, 3961 og 3962 oplyse, hvad der er kommet ud af den undersøgelse af, om Rådets forordning (EF) nr. 1/2005 af 22. september 2004 om beskyttelse af dyr under transport og dermed forbundne aktiviteter m.v. i sin helhed også omfatter den del af en lang dyretransport, som gennemføres uden for EU, hvilket ministeren lovede at gennemføre i sin besvarelse af disse spørgsmål samt oplyse om de efterfølgende drøftelser med EU-kommissionen?”

 

Svar:

 

Som anført i min foreløbige besvarelse af spørgsmål nr. S 3888 fra medlem af Folketinget Per Clausen (EL) har jeg bedt mine embedsmænd om at foretage en nærmere undersøgelse af, hvorvidt Rådets forordning (EF) nr. 1/2005 af 22. december 2004 om beskyttelse af dyr under transport og dermed forbundne aktiviteter m.v. i sin helhed også omfatter den del af en lang dyretransport, som gennemføres uden for EU.

 

Som følge af en række arbejdskrævende opgaver på dyrevelfærdsområdet i efteråret 2007 foreligger resultatet af disse undersøgelser endnu ikke. Det bemærkes herved i øvrigt, at der er tale om en ganske vanskelig problemstilling.

 

Jeg forventer på nuværende tidspunkt, at resultatet af undersøgelsen vil kunne foreligge i løbet af første kvartal af 2008, og jeg vil umiddelbart herefter vende tilbage til sagen over for spørgeren og Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.