Folketingets
Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
|
København, den 11. september 2008
Sagsnr.: 13019
Â
|
Folketingets
Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 14. august 2008
(Alm. del - spørgsmål nr. 435) udbedt sig min besvarelse af følgende:
Spørgsmål 435:
â€Vil ministeren
i forlængelse af svaret på FLF alm. del ‑ samrådsspm AI, AJ, AK,
AL, AM, AN og AR den 12. august 2008
om salmonellaepidemien oplyse hvor
stor en andel af udenlandsk kød, der
bliver kontrolleret for salmonella fordelt på
kategorierne kvæg, svin og fjerkræ?â€
Svar:
Jeg vil henholde mig
til Fødevarestyrelsens svar på Udvalgets spørgsmål:
â€Den tidligere
indberetning fra importørerne om foregående måneds indførsler blev fjernet i
2006 samtidig med den systematiske forhåndsanmeldelse. Der kan dermed ikke
foretages registrering af, hvor mange partier kød der årligt indføres fra EU.
Fødevarestyrelsen kan derfor ikke med sikkerhed fastslå, hvor stor en
procentdel af de indførte partier, der udtages til kontrol. Fødevarestyrelsen
har dog beregnet et estimat.
Ifølge
Fødevarestyrelsens estimat vil de udenlandske partier af kød, der undersøges i
case-by-case kontrollen, udgøre omkring 17 % for fjerkrækød, 2 % for oksekød og
9 % for svinekød af det samlede antal indførte partier. Det skal understreges,
at der for hele beregningen er tale om et estimat.â€
Eva Kjer Hansen
/Thomas Elvensø