Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 11. september 2008

Sagsnr.: 13019

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 14. august 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 435) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 435:

 â€Vil ministeren i forlængelse af svaret pÃ¥ FLF alm. del ‑ samrÃ¥dsspm AI, AJ, AK,

AL, AM, AN og AR den 12. august 2008 om salmonellaepidemien oplyse hvor

stor en andel af udenlandsk kød, der bliver kontrolleret for salmonella fordelt på

kategorierne kvæg, svin og fjerkræ?”

 

Svar:

Jeg vil henholde mig til Fødevarestyrelsens svar på Udvalgets spørgsmål:

 

”Den tidligere indberetning fra importørerne om foregående måneds indførsler blev fjernet i 2006 samtidig med den systematiske forhåndsanmeldelse. Der kan dermed ikke foretages registrering af, hvor mange partier kød der årligt indføres fra EU. Fødevarestyrelsen kan derfor ikke med sikkerhed fastslå, hvor stor en procentdel af de indførte partier, der udtages til kontrol. Fødevarestyrelsen har dog beregnet et estimat.

 

Ifølge Fødevarestyrelsens estimat vil de udenlandske partier af kød, der undersøges i case-by-case kontrollen, udgøre omkring 17 % for fjerkrækød, 2 % for oksekød og 9 % for svinekød af det samlede antal indførte partier. Det skal understreges, at der for hele beregningen er tale om et estimat.”

 

 

Eva Kjer Hansen

/Thomas Elvensø