Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 11. september 2008  |
Spørgsmål 433:
â€Vil ministeren i forlængelse af svaret pÃ¥ FLF alm. del – samrÃ¥dsspm AI, AJ, AK, AL, AM, AN og AR den 12. august 2008 om salmonellaepidemien oplyse, hvorvidt der findes metoder uden anvendelse af kemikalier til at fjerne salmonella i færdigvarer?â€
Svar:
Der er eksempler på sådanne metoder. Man kan for eksempel bruge metoder baseret på behandling med varmt vand eller damp. Disse metoder er taget i anvendelse på flere danske slagterier. Metoderne kan reducere antallet af bakterier, som for eksempel salmonella, i produktionen af fersk kød.
Anvendelse af kemiske stoffer skal godkendes af EU Kommissionen efter høring af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet. Der er p.t. ikke godkendt nogen kemiske stoffer til behandling af slagtekroppe.
Eva Kjer Hansen
/Thomas Elvensø