J.nr. 106 - 00017

 

Den 9. januar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 43 (alm. del) stillet af Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

Spørgsmål      

”Er det ikke principielt problematisk, når Tønder Kommune udliciterer arbejdet med miljøgodkendelser til rådgivningsvirksomheden Rambøll, dels fordi Rambøll er en privat virksomhed, som får penge af Landboforeningen for at lave udkast til kommunens miljøgodkendelse, hvilket kan rejse spørgsmål om habilitet, og dels fordi brugerbetaling skaber ulige vilkår for landmænd, som ønsker miljøgodkendelser?”

 

 

 

Svar

Text Box: ./.Som jeg redegjorde for i svaret på spørgsmål 41, så er det tilladt, at en kommune overlader sagsforberedende opgaver til private - så længe det er kommunen selv, der udfører den sædvanlige sagsbehandling på baggrund af den tekniske bistand, den har fået. Det finder jeg ikke problematisk.

 

For sÃ¥ vidt angÃ¥r de konkrete omstændigheder ved Tønder kommunes behandling af miljøgodkendelserne, har jeg bedt Miljøstyrelsen tage kontakt til kommunen for at fÃ¥ sagen nærmere belyst. Indtil da kan jeg ikke kommentere det yderligere, men jeg vil gerne understrege, at kommunen naturligvis skal overholde de generelle forvaltningsretlige regler i deres behandling af husdyrbrugsgodkendelserne.Â