Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 11. september 2008  |
Spørgsmål 424:
â€Vil ministeren i forlængelse af svaret pÃ¥ FLF alm. del – samrÃ¥dsspm. AI, AJ, AK, AL, AM, AN og AR den 12. august 2008 om salmonellaepidemien redegøre for, hvorfor der gik sÃ¥ relativt lang tid, før det salmonella Dublin inficerede kød fra Hadsund Kreaturslagteri blev trukket tilbage?â€
Svar:
Jeg kan henholde mig til Fødevarestyrelsens svar på Udvalgets spørgsmål:
â€Fødevarestyrelsen finder, at der ikke synes at være gÃ¥et længere tid end nødvendigt, før man begyndte at trække det pÃ¥gældende kød tilbage. Der er gÃ¥et i alt 11 kalenderdage, fra der blev udtaget prøver til undersøgelse for salmonella (3. juli 2008), og indtil der forelÃ¥ et analyseresultat med typebestemmelse af salmonellaen (14. juli 2008). Det er et normalt tidsforløb for sÃ¥danne undersøgelser, fordi et fund af salmonella skal typebestemmes, før man kan tage stilling til en eventuel tilbagetrækning.Â
Da der ikke er særlige regler for indhold af salmonella Dublin i fersk oksekød, er fundet af salmonella Dublin blevet risikovurderet af Danmarks Tekniske Universitet. Denne vurdering forelå den 15. juli 2008, hvorefter virksomheden, hvor prøverne er udtaget, blev kontaktet.
Tilbagetrækning af kødet fra virksomhedens kunder samt fremsendelse af oplysninger om oprindelsesvirksomhed mm. er pÃ¥begyndt den 16. juli 2008.â€
Eva Kjer Hansen
/Thomas Elvensø