Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 11. september 2008  |
Spørgsmål 422:
â€Vil ministeren i forlængelse af svaret pÃ¥ FLF alm. del – samrÃ¥dsspm AI, AJ, AK, AL, AM, AN og AR den 12. august 2008 om salmonellaepidemien oversende en oversigt over forekomst af salmonella i dansk og udenlandsk kød opgjort pÃ¥ kategorierne kvæg, svin og fjerkræ?â€
Svar:
Jeg har indhentet følgende resultater fra Fødevarestyrelsens case-by-case kontrol i 2007 og fra første halvÃ¥r af 2008 i udenlandsk og danskproduceret svine-, okse- og kyllingekød:Â
 Årstal |
Procent positive partier udenlandsk kød (afviste partier2)) |
Procent positive partier danskproduceret kød (afviste partier2)) |
Svinekød salmonella |
|
|
2007 |
13,1% (3,7%) |
11,3% (2,5%) |
2008* |
11,6% (2,9%) |
9,6% (4,1%) |
Fjerkrækød1) salmonella |
|
|
2007 |
14,5% (5,1%) |
1,6% (0%) |
2008* |
15,1% (4,5%) |
0,5% (0%) |
Oksekød salmonella |
|
|
2007 |
3,6% (2,4%) |
2,9 % (2,9%) |
2008* |
1,4% (1,4%) |
2,1% (2,1%) |
* 1. halvår
 1) Kylling og kalkun. Danske produkter omfatter kun kylling.
2) I % af samtlige undersøgte partier.
Eva Kjer Hansen
/Thomas Elvensø