Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 11. september 2008

Sagsnr.: 13019

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 14. august 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 422) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 422:

”Vil ministeren i forlængelse af svaret på FLF alm. del – samrådsspm AI, AJ, AK, AL, AM, AN og AR den 12. august 2008 om salmonellaepidemien oversende en oversigt over forekomst af salmonella i dansk og udenlandsk kød opgjort på kategorierne kvæg, svin og fjerkræ?”

 

Svar:

Jeg har indhentet følgende resultater fra Fødevarestyrelsens case-by-case kontrol i 2007 og fra første halvår af 2008 i udenlandsk og danskproduceret svine-, okse- og kyllingekød: 

 

 Årstal

Procent positive partier udenlandsk kød (afviste partier2))

Procent positive partier danskproduceret kød (afviste partier2))

Svinekød salmonella

 

 

2007

13,1% (3,7%)

11,3% (2,5%)

2008*

11,6% (2,9%)

9,6% (4,1%)

Fjerkrækød1) salmonella

 

 

2007

14,5% (5,1%)

1,6% (0%)

2008*

15,1% (4,5%)

0,5% (0%)

Oksekød salmonella

 

 

2007

3,6% (2,4%)

2,9 % (2,9%)

2008*

1,4% (1,4%)

2,1% (2,1%)

* 1. halvår

 1) Kylling og kalkun. Danske produkter omfatter kun kylling.

2)  I % af samtlige undersøgte partier.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

/Thomas Elvensø