J.nr.

 

Den 9. januar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 41 (alm. del) stillet af Folketingets udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

 

 

Spørgsmål      

”Hvilke principper for god forvaltningsskik skal overholdes, når Tønder Kommune udliciterer arbejdet med miljøgodkendelser til rådgivningsvirksomheden Rambøll, og hvordan vil ministeren sikre at disse overholdes, således at det reelt ikke bliver en privat virksomhed, der træffer en offentlig afgørelse?”

 

Svar

I forbindelse med behandlingen af L 40 om ophævelse af adgangen til at overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber, blev grænserne for kommunernes adgang til at overlade det sagsforberedende arbejde og myndighedsudøvelsen til andre – som for eksempel udarbejdelse af miljøgodkendelser/tilladelser – behandlet indgående.

 

Det fremgår af svar på spørgsmål nr. 11 ad L 40, at kommunerne vil kunne indhente teknisk bistand, der eksempelvis ville kunne omfatte udarbejdelse af forslag til godkendelser eller tilladelser, herunder formulering af vilkår eller udarbejdelse af tilsynsbrev med forslag til håndhævelsesreaktioner. Dette forudsætter dog, at kommunen på grundlag af den tekniske bistand udfører sædvanlig sagsbehandling – herunder afvejning af modsatrettede hensyn, proportionalitet, mv. – og træffer den endelige afgørelse i sagen. Dvs. kommunen skal tage stilling til alle elementer i sagen.

 

./. Jeg henviser i øvrigt til svar på spørgsmål 7, 10 og 11 fra Folketingssamlingen 2006-07 ad L 40.

Jeg forventer naturligvis, at kommunerne varetager deres myndighedskompetence i overensstemmelse med miljølovgivningen og i øvrigt følger de generelle principper for god forvaltningsskik.Â