|
|
ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN
10. juni 2008
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Besvarelse af spørgsmÃ¥l 342 alm. del stillet af Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 29. maj 2008.   Â
Spørgsmål 342:
Svar:
â€Prisudviklingen gennem de sidste 5 Ã¥r for frugt, friske grøntsager og konÂserverede grøntsager belyses i forbrugerprisindekset og er vist i ne-denstÃ¥ende tabel.
Frugt omfatter både frisk frugt og konserveret frugt på frost eller dåse. Frosne grøntsager mv. omfatter grøntsager og kartofler konserveret på dåse, ved frysning eller ved stegning eller anden forarbejdning.
For økologiske grøntsager har kun priserne på økologiske gulerødder og kartofler været fulgt i perioden. Der foretages ikke en særskilt indsamling af priser på økologisk frugt.
Procentvis stigning i gennemsnitlige forbrugerprisindeksserier, 2003-2007
Fra 2003 til 2007 var den gennemsnitlige prisstigning på frugt 4,0 pct., på friske grøntsager 5,3 pct., på friske kartofler 13,7 pct. og på konserverede grøntsager og kartofler 6,4 pct. Den gennemsnitlige prisstigning på øko-logiske gulerødder og kartofler var hhv. 5,2 og 9,5 pct.
Priser pÃ¥ frugt og grøntsager svinger meget over tid og stigningen i de vi-ste indeks i forbrugerprisindekset i femÃ¥rsperioden dækker sÃ¥ledes over Ã¥r, hvor det gennemsnitlige forbrugerprisindeks for Ã¥ret har været stigen-de og Ã¥r, hvor det har været faldende. Der er dog en tydelig tendens til højere prisstigninger pÃ¥ frugt og grøntsager de seneste Ã¥r i perioden.â€
|
|
ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K
Tlf.          33 92 33 50 Fax         33 12 37 78 CVR-nr   10 09 24 85 www.oem.dk
|