Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 14. december 2007

Sagsnr.: 5935

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 5. december 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 34.

 

Spørgsmål 34:

 

”Vil ministeren i forlængelse af svaret på FLF alm.del. – spørgsmål 18 oplyse, om fødevarelovens § 58, stk. 2, åbner mulighed for, at ministeren kan omgøre Fødevarestyrelsens afgørelse af 5. oktober 2007.”

 

Svar:

 

Fødevarelovens § 58 omhandler delegation af ministerens beføjelser efter loven og klage over de afgørelser, der træffes i henhold til sådanne delegerede beføjelser.

 

§ 58, stk. 1, omhandler henlæggelse af beføjelser til en myndighed under ministeriet, samt adgangen til at klage over denne myndigheds afgørelser (administrativ rekurs).

 

§ 58, stk. 2, omhandler den situation, hvor ministeren har henlagt afgørelseskompetence til en offentlig myndighed uden for ministeriet, dvs. andre myndigheder og  institutioner end de institutioner, der hører under det daværende Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender, nu Fødevareministeriet.

 

Fødevarestyrelsens afgørelse af 5. oktober 2007 er truffet i henhold til delegation efter § 58, stk. 1, idet Fødevarestyrelsen er en myndighed under ministeriet.

 

Fødevarestyrelsens afgørelse af 5. oktober 2007 er således ikke omfattet af § 58, stk. 2, og denne bestemmelse åbner ikke mulighed for, at ministeren kan omgøre Fødevarestyrelsens afgørelse af 5. oktober 2007.

 

For spørgsmålet om ministerens mulighed i øvrigt for at omgøre Fødevarestyrelsens afgørelse af 5. oktober 2007 henvises til besvarelsen af spørgsmål 36.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

/Kristine Lilholt Nilsson