Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 24. juni 2008

Sagsnr.: 1874/393129

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 26. maj 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 329) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 329:

 

”Ministeren bedes på baggrund af vedlagte henvendelser fra Thorupstrands Fiskeri­forening redegøre for, hvordan hun fremover vil sikre kystfiskerne rimelig vilkår”

 

Svar:

 

Sagen vedrører regler om forudanmeldelse af farvandsskifte mellem Skagerrak og Nordsøen. Bestemmelsen blev indført ved årsskiftet, idet der var konstateret behov for foranstaltninger med henblik på at sikre bedre oplysninger om fangsternes fordeling på farvande. Det gælder ikke alene i Kattegat, hvor der blev indført en række særlige foranstaltninger ved samme anled­ning, men også for Skagerrak og Nordsøen.

 

Grænselinjen mellem Hanstholm og Lindesnes i Norge er på ingen måde en fiktiv linje, som omtalt i brevet fra Thorupstrand Fiskeriforening, men danner skellet mellem Skagerrak og Nordsøen. Der er for visse bestande særskilte kvoter for henholdsvis Skagerrak og Nordsøen. Det er derfor vigtigt, at fangsterne afskrives på de rigtige kvoter. Det skal reglerne om forudanmeldelse af farvandsområde medvirke til at sikre.

 

Der er alene tale om, at man forud for farvandsskifte skal give myndighederne en anmeldelse om det pågældende farvandsskifte. Dvs. at der ikke er begrænsninger i, hvor man fisker på én og samme fangstrejse.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Birgitte Riber Rasmussen