Hanne Lyng Winter, Greenpeace havkampagne

Bredgade 20

Baghuset 4. sal

1260 København K

København, 22. maj 2008

Sagsnr.: 367/378627

 

 

 

 

Kære Hanne Lyng Winter

 

Tak for brev af 15. april 2008 om lukkede områder som middel til at beskytte biodiversitet og habitater og som middel til at forbedre fiskeriforvaltningen.

Arbejdet med Natura 2000 områder i havet omkring Danmark er i gang. Vi forventer, at nogle af de eksisterende Natura 2000 områder udvides, og at der udpeges en række nye Natura 2000 områder på havet.

Naturværdierne i området i det centrale Kattegat, syd for Læsø, som Greenpeace nævner i sit brev, indgår i forarbejdet til nye udpegninger.

Miljøministeriet forventer at sende forslaget til udpegning af Natura 2000 områder i offentlig høring før sommerferien med henblik på bidrag til arbejdet fra berørte erhverv og miljøorganisationer.

Jeg ser frem til Greenpeace’ bemærkninger i forbindelse med denne høring.

Når høringsrunden er overstået, vil miljøministeren og jeg drøfte, hvordan den endelige udformning af områderne skal se ud.

Når områderne er udpeget og godkendt, skal der udarbejdes forvaltningsplaner for de udpegede områder, således at vi beskytter biodiversiteten, habitaterne og fiskebestandene bedst muligt og på en måde, så vi opnår synergieffekter.

Endelig kan jeg nævne, at Sverige og Danmark er i tæt kontakt om foranstaltninger for at beskytte torsken i Kattegat. Lukkede områder for fiskeri efter torsk indgår i drøftelserne med Sverige.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Eva Kjer Hansen