Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 9. juni 2008

Sagsnr.: 11946

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 7. maj 2008  (FLF Alm. del - spørgsmål nr. 278) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 278:

 

”Vil ministeren i forlængelse af svaret på FLF alm. del – samrådsspm. Y den 7. maj 2008 om azo-farvestoffer redegøre for tidshorisonten for revurderingen af farvestofferne?

 

Svar:

Det er fra Kommissionen oplyst, at man forventer, at revurderingen af azofarvestoffer er afsluttet med udgangen af 2008. På mødet i Kommissionens ekspertgruppe for tilsætningsstoffer den 16. maj 2008 forespurgte man fra dansk side, hvorvidt det er muligt at fremskynde evalueringsprocessen.

 

Kommissionen oplyste, at man ville undersøge spørgsmålet, men tilkendegav samtidig at man ikke mente at det vil være realistisk, idet AFC panelet (Panel of additives, flavourings, processing aids and materials in contact with food) står for at skulle omstruktureres.  Dette vil betyde at det vil være vanskeligt at afsætte de fornødne menneskelige ressourcer til at fremskynde revurderingerne.

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

/Kristine Lilholt Nilsson