Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 2. juni 2008

Sagsnr.: 10501

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 6. maj 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 272) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 272:

Vil ministeren oplyse, om der er planer om at indføre videoovervågning af danske fiskeskibe og redegøre for, hvordan en sådan ordning eventuelt skal fungere?

 

 

Svar:

Jeg har ikke planer om at indføre videoovervågning af dansk fiskeri som en obligatorisk ordning. Derimod ser jeg betydelige perspektiver i en ordning, der giver danske fiskerfartøjer mulighed for at vælge at dokumentere deres fiskeri med videomonitering.

 

Udsmid og fejlrapportering af fisk udgør fiskeripolitikkens største problem, ikke kun for en bæredygtig forvaltning af fiskeriet, men også for de fiskere hvis fangstmuligheder bliver forringet på grund af de kvotereduktioner og begrænsninger i havdage, der skyldes urapporterede fangster.

 

Jeg vil nu iværksætte et forsøg, der skal vise om videomonitering kan anvendes til at give et præcist billede af hvad, der faktisk fanges idet målet er, at alle fangster skal bringes i land og afskrives på de relevante fartøjskvoter.

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Mogens Schou