Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 13. maj 2008

Sagsnr.: 11881

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 24. april 2008 (spørgsmål nr. 264) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 264:

”Vil ministeren oplyse, hvordan registreringen af data fra døde dyr vedrørende indikatorer for manglende dyrevelfærd foregår?”

 

Svar:

Registrering af døde dyr til CHR foregår for kvægs vedkommende ved at både landmanden og destruktionsvirksomheden indberetter det enkelte kreatur som dødt med angivelse af dato. For får og geders vedkommende angiver både landmanden og destruktionsvirksomheden antallet af døde får eller geder, der er flyttet. For svins vedkommende er det udelukkende destruktionsvirksomheden, der angiver antallet af flyttede døde svin eller antallet af containere med de døde svin.

 

Registrering af døde dyr i CHR foretages med henblik på at vide, hvor mange dyr, der befinder sig i en given besætning på et givet tidspunkt, primært af hensyn til sygdomsudbrud og sporing heraf. Derfor foretages CHR registreringen ikke af dyrevelfærdsmæssige årsager.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Heidi Søltoft