Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 13. maj 2008

Sagsnr.: 11881

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 24. april 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 262) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 262:

”Vil ministeren oplyse, hvem der indberetter data til kvægdatabasen, hvordan processerne omkring indberetning af data i kvægdatabasen er, og i hvilket omfang det er subjektive skøn, der ligger til grund for data i kvægdatabasen?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg henholder mig:

 

”Kvægdatabasen er en privatejet database ejet af Dansk Kvæg. Fødevarestyrelsen har derfor ikke indgående kendskab til mulige indberetningsprocesser i forhold til kvægdatabasen. Der henvises derfor til Dansk Kvæg for en nærmere redegørelse.

 

En række af de oplysninger, der registreres i kvægdatabasen for kvæg, får og geder, registreres imidlertid også som obligatoriske i CHR (Centralt HusdyrbrugsRegister) ejet af Fødevareministeriet.

 

I henhold til reglerne for obligatorisk indberetning om kvæg, svin, får og geder til CHR skal følgende personer/virksomheder indberette til databasen:

 

·        Landmænd

·        Slagterier

·        Destruktionsvirksomheder

·        Markeder

·        Handelsmænd

 

Indberetning kan foretages på følgende måder:

 

Desuden anvender større virksomheder ofte direkte databaselink til brug for overførsel af data. Dette gælder også destruktionsvirksomheder.”

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Heidi Søltoft